Termékek
A napkollektorok a napsugárzás energiáját közvetlenül höenergiává képesek alakítani, melyet tetszés szerint a keletkezése pillanatában el tudunk használni, ( pl.: uszodafütés), vagy késöbbi felhasználás érdekében tárolni tudunk. A höenergia közvetítöje minden esetben fagyálló folyadék (környezetbarát, nem mérgezö), melyet höcserélö készülék segítségével juttatjuk a felhasználás helyére (használati meleg víz, uszoda víz, fütésrendszerben keringö fütövíz). Napkollektoraink konstrukciós kialakítása, a felhasznált anyagok minösége, a gyártás minöségbiztosítása (ISO 9001/2001) garantálja, hogy még téli viszonyok között is (alcsony külsö hömérséklet, gyenge fényviszonyok) magas hatásfokkal tudjuk az ingyenes fényenergiát befogni, és kényelmünkre, ill lakásunk fütésére (!) is használni.
 

A napenergiából származó hö tárolására szolgáló berendezések Tartályaink minden esetben mélyhúzott (domború) edényfenékkel készülnek nyomásálló kivitelben, optimális höszigeteléssel. A kölönbözö feladatokhoz eltérö kivitelü tartályokat ajánlunk:

- Használati melegvíz elöállítására, tárolására tüzizománc belsö felületvédelemmel ellátott HAJDÚ tárolócsalád 300 l-ig
- Fütési energia tárolására PANNON SOLAR puffertárolók 5000l-ig
 
- Szezonális tárolók egyedi igények alapján rozsdamentes acálból, vékonyfalú kivitelben légköri nyomásra 30 000 l-ig
 

A napenergia hasznosítás szempontjából kulcsfontosságú a helyes, feladathoz illeszkedö vezérlési rendszer kiválasztása. A berendezés optimális müködése szempontjábol legalább olyan jelentöséggel bír, mint a csúcsminöségü napkollektor. Mivel a kollektor olyan hötermelö, melyben mesterséges tüz helyett a nap tüze biztosítja az energiát, a vezérlésnek figyelembe kell venni a napsugárzás kiszámíthatatlan voltát, az idöjárás módosító hatásait pl.: Szikrázó napsütés esetén egyik kollektornak sem okoz gondot 70-80°C-os melegvíz folyamatos elöállítása, más a helyzet egy borongós téli napon, amikor csak sejtjük a nap sziluettjét. A helyesen kiválasztott vezérlési rendszer ilyenkor olyan feladatot keres a napkollektornak, melyet a kedvezötlen körülmények ellenére is jó hatásfokkal képes megoldani. Ilyen feladat a padlófütés közvetlen kiszolgálása, vagy a használati melegvíz elömelegítése, melyhez csak 30-40°C-os hömérséklet kell

A különbözö rendszeralkotókból (napkollektor, hőtároló tartályok, vezérlési rendszer) összeállított, kipróbált, megbízható napenergia hasznosító rendszerek, komplett berendezés árakkal. Itt érdeklődőink a legegyszerűbb működő berendezésektől a legbonyolultabbakig áttekintést nyerhetnek termékskálánkról.

Közvetlen elektromos áram termelés napenergiával. Néhány szó a napcellákról, és berendezés árakról

Ajánlatot kérek

 
Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia