A napkollektorok a napsugárzás energiáját közvetlenül höenergiává képesek alakítani, melyet tetszés szerint a keletkezése pillanatában el tudunk használni, ( pl.: uszodafütés), vagy késöbbi felhasználás érdekében tárolni tudunk.

 


A höenergia közvetítöje minden esetben fagyálló folyadék (környezetbarát, nem mérgezö), melyet höcserélö készülék segítségével juttatjuk a felhasználás helyére (használati meleg víz, uszoda víz, fütésrendszerben keringö fütövíz).

Napkollektoraink konstrukciós kialakítása, a felhasznált anyagok minösége, a gyártás minöségbiztosítása (ISO 9001/2001) garantálja, hogy még téli viszonyok között is (alcsony külsö hömérséklet, gyenge fényviszonyok) magas hatásfokkal tudjuk az ingyenes fényenergiát befogni, és kényelmünkre, ill lakásunk fütésére (!) is használni.

Ajánlatot kérek

 
 

Tetőbe integrált napkollektrorok a tető szerkezetébe épülnek be. Ezáltal a letakart felületen teljesen kiváltják a tetőfedő anyagot, valamint a tetőfedés díját.  Fűtési célú napkollektorok esetén ez akár több százezer forintos költségmegtakarítást jelenthet. Természetesen a tetőbe integrált napkollektortípus feleslegessé teszi a napkollektor állványszerkezetet is. 

Bővebben...

 

Kompakt napkollektor családot azonak a vásárlóknak fejlesztettük ki , akik kedvet, és erőt éreznek ahhoz, hogy otthon ( építőkészletből) sajátkezüleg készítsék el a házi napkollektoros rendszerüket. A Kompakt Kollektor kifejlesztésénél a hordozhatóságot, egyszerű szerelhetőséget, és bővíthetőséget tartottuk szem előtt. A kompakt egységek modulárisan tovább bővíthetők.

Bővebben...

 

A tetőből kiemelt napkollektorok alkalmazását akkor javasoljuk, ha a felhasználás helyén nincs kellő tájolású, és/vagy meredekségű tetőfelület. Pl : lapostető, vagy É-D-i tetőgerinccel rendelkező sátortető.
A PS-TKK napkollektorokat alumínium keretszerkezettel, egyedi gyártásban, megrendelés alapján készítjuk. Ezeket a napkollektorokat elsősorban ipari alkalmazásra javasoljuk.

Bővebben...

 

Fisher Heat Pipe Vacuum kollektorok

A mai csúcstecnnológia alkalmazásával elérhető legjobb ár/teljesítmény arányú kollektor. A termék kialakítása ún. Heat Pipe rendszerű, lehetővé téve a víz-visszaeresztős (Drain Back) rendszer kialakítását is. Természetesen fagyállós rendszerben is telepíthetőek a berendezések.

Bővebben...

 

A Magyarországon forgalmazott napkollektorok összehasonlítása


Amennyiben nem tud eligazodni a napkollektorok között, a következő táblázat minden bizonnyal segíteni fog ebben. A kezdeményezést a Bautrend című újságnak köszönhetjük.
A táblázat a nakolletorok legfontosabb tulajdonságait tartalmazza:
 • A kollektor nevét
 • A gyártó ország nevét
 • A magyarországi forgalmazó nevét
 • Egy modul tejles méretét
 • A modul szabad üvegfelületének méretét
 • Az abszorber felület méretét
 • Egy modul tömegét
 • A jellemző hatásfokot
 • A jellemző teljesítményt
 • A javasolat fogyasztói árat: forintban kifejezve
 • Az ár/érték arányt: ez esetben természetesen a legmagasabb érték a legjobb
 • Illetve a teljesítményre vetített árat: ez esetben pedig a legolcsóbb ár keresendő

Bővebben...

 
Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia