VI. Széchenyi futam összefoglaló

A Széchenyi Futam innovációs verseny, ahol nem csak a gyorsaság a futamon elért helyezés számít, hanem a műszaki megoldások újszerűsége, a design az újszerű formai kialakítás, a komplexitás, az energetikai rendszer, az innovációs tartalom, a meghajtás, a műszaki dokumentáció minősége, a tervezés precizitása és a jármű kidolgozottsága is.

A zsűri tagjai a járműátvételt követően, folyamatosan figyelték a járműveket, és a verseny zárónapján a kiegészítő szabályzatban meghatározott szempontrendszer alapján értékelték pontszámokkal a járműveket.

A PannonRider két kategóriában indult, két különböző felszereltségű járművel

A napenergia meghajtású járművek versenyén a PannonRider 2.2-ben nem volt pedál, csak és kizárólag napenergiával haladt, míg a Hobbi kategóriában indult a pedál és napenergiával hajtott járművünk a PannonRider 2.3.

Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

 


április 28., csütörtök


 A csapat éjszakába nyúlóan végezte el az utolsó simításokat a Ridereken, hogy a másnapi ”jármű átvételre” a lehető legjobb állapotban érkezzenek meg. Hajnali 2 óráig dolgoztunk, az energia tárolási rendszeren, a napenergia szabályzás optimalizálásán, a világítási rendszer beépítésén a 2.2 –es Riderbe és a külső megjelenésen. Így sikerült az elkövetkező (péntek, szombat) éjszakákat alvással tölteni. (Kevés csapatnak sikerült ugyanez )  


április 29., péntek

 

Kora délután felpakoltuk a Ridereket, és már indultunk is Győrbe, hogy megcsodálhassuk az Audi gyárat. A körbejárás követően kezdetét vette a gépátvétel, ami idén is bonyodalmak nélkül zajlott.

Este a csapat megünnepelte, hogy újra itt lehet a futamon!


április 30., szombat

 
 

Korán kellett kelnünk, hiszen kora reggel kezdődtek a szakmai előadások. A Széchenyi István Egyetem előadótermében a résztvevők bemutathatták a járműveiket, fejlesztéseiket az elmúlt futam óta. Az előadások nagyon érdekesek voltak. Természetesen mi is bemutattuk a Ridert, többek közt a legfőbb műszaki adatairól és a vízióinkról beszéltünk. A részt vevő közönség tapssal jutalmazta az előadást  

   Az előadások után nem sokkal megkezdődött a városi felvonulás. Az időjárás sokáig ijesztgetett minket dörgésekkel, villámlásokkal, de az eső végül csak kivárta a felvonulás indítását. Voltak kellemesebb pillanatok, de az út nagy részében esőben haladtunk, ami a mi pilótáinkat nem tudta megviccelni a jól kialakított burkolat megvédte Őket. Sajnos voltak olyanok, akiknek ki kellett állniuk a felvonulók közül, mivel  beáztak. Az esőt az érdeklődők sem élvezték. A felkészültebbek ernyővel érkeztek, a mi csapatunk nem pilóta tagjai nem tartoztak közéjük. Csúnyán eláztunk

A Széchenyi István Egyetemről indultunk, megpihentünk egy kis időre a Baross Gábor utcában, majd haladtunk tovább a Városháza elé. Itt az érdeklődők megcsodálhatták a járműveket. Körülbelül délután 6 óra tájékán érkezünk meg a felvonulás végállomásához a győri Árkád elé, ahol az érdeklődők behatóbban is megismerhették, a kitartóak pedig ki is próbálhatták a részt vevő járműveket.

A hosszú nap után izgatottan bújtunk ágyban, tudtuk másnap kora reggel vár ránk az időmérő edzés, utána a futam és végül az eredményhirdetés!

május 1., vasárnap

 

Pilótáinknak ezen a napon is nagyon korán kellett kelnie, ugyanis a szabad edzések reggel 5 órakor kezdődtek a Nádor aluljárónál.
Az időmérő edzések ez után kezdődtek, mind a két kategóriában 1 perc alatti köridőt sikerült elérnünk, ami a Hobbi és a Napenergia kategóriában is a második pozícióra kvalifikált minket a hosszú távú futamon.

A verseny szép lassan elindult, sajnos a többi kategória versenyeit csak lopva tudtuk nézni, mert a versenyek közben a sajtó képviselői vizsgálták meg a járműveket.

 
   A Ridert többek közt kipróbálta Nagy Anna kormányszóvivő kisfia, és az origo.hu szerkesztője is.

Az idő nagyon gyorsan ment, mire feleszméltünk már fel kellett sorakoznunk a rajt rácsra, az ég többször is esővel fenyegetett, de szerencsére ebben a kategóriában megúsztuk a nagy szelet és az esőt.

 A pálya vonalvezetése valóban hajazott a monacóira, idén tényleg nagyon jól sikerült, de előzni elég kevés helyen lehetett. A Napenergia kategóriájának versenyét együtt rendezték meg a Tanulmány autók kategóriájával, de természetesen külön versenyeztek a kategóriák versenyzői. A Rider szélességének köszönhetően mi könnyen tudtunk volna előzni, a többieknek azonban szélesebb járműveik voltak, így elő fordult, hogy párszor beragadtunk egy-egy lekőrözött jármű mögé. Párszor sikerült megelőznünk az előttünk haladó versenyzőt, de végül 0,7 másodperccel később érkeztünk meg a célvonalhoz. A verseny egy órán keresztül tartott, ez idő alatt a Rider folyamatosan tartotta a sebességét, a nap folyamatosan töltötte az akkumulátort, így akár még egyszer annyi ideig folytathattuk volna a versenyt. Pilótánk – Hangay Gábor, a kemény verseny ellenére- szívesen ment volna még, hogy kiderüljön melyik verda bírja tovább a hajszát.  
 

 

Nem sokkal a Napenergia kategória futama után megkezdődött a Hobbi kategória versenye, ahol szintén a rajtrács második pozíciójából indulhattunk. Itt az időjárás nem csak ijesztgetett, hanem be is szólt.  Csepegett az eső, és vadul fújt a szél amire elindították a futamot. Az időjárás viszontagságai szerencsére minket továbbra sem érintettek, a burkolat továbbra is megvédte pilótánkat a széllökésektől és az esőtől, a kategória többi részt vevői, akik nagy része elektromos rollerrel indult, már kevésbé mosolygott, úgy, mint a mi pilótánk – Dobos Balázs - J. Ebben a futamban negyedik helyen érkeztünk meg a célvonalhoz.

A versenybírók a versenyek után még egyszer szemügyre vették a járműveket, főleg az innovációs tartalomra figyeltek, és arra, hogy mennyi a vásárolt tudás, és mennyi a saját  fejlesztés, magyar mérnöki találmány. A következő pár órában izgatottan vártuk a végső döntést.

Délután 7 óra tájékán megszületett a zsűri döntése. Hobbi kategóriában 87 ponttal a PannonRider 2.3 első helyezést, míg Napenergia kategóriában a PannonRider 2.2 szinte maximális 1560 ponttal szintén első helyezést ért el! Felálltunk a dobogó legfelső lépcsőjére, átvettük az okleveleket és a serlegeket és nem titkoltuk örömünket!


A 3. éve tartó PannonRider projekt csúcsára értünk. 2009 ben 2. helyezést, 2010-ben 1 helyezést, idén két kategórian idultunk, két első helyezést hoztunk el.

Köszönjük a résztvevőknek, a támogatóknak, mindenkinek aki velünk volt a helyszínen, vagy otthonról szurkolt nekünk. A következő évben 3 kategóriában tervezünk indulni. Reméljük a VII. Széchenyí futamon újra együtt lehetünk.

PannonRider Team.

Összerakom a saját PannonRideremet/Ajánlatot kérek!

 
Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia