Kinek ajánljuk, hogyan válasszunk napkollektor típust?

Sokszor keresnek meg bennünket azzal a kérdéssel, hogy az Ő házukra lehet-e napkollektort szerelni?  Ki az akinek érdemes, ki az akinek nem? Hogyan számítható ki, hogy megéri-e vagy sem? Az alábbiakban megkíséreljük megadni a válaszokat.
  • Akinek 2500 m3 feletti a fogyasztása,

Gáz költség cca: 400.000 Ft/év ennek a mennyiségnek az 50%-a megtakarítható. 10-12 m2 napkollektorral és 500 l-es puffertartállyal, 10-12 év alatt térül meg. Ha éppen van támogatás, mondjuk 30% akkor pedig 7-8 év a megtérülése.
  • Kiemelten ajánlott azoknak, akik

nem vezetékes gázról, hanem egyéb módon, pl.: elektromos áramból, tartályos gázból, esetleg szénnel vagy fával oldják meg házuk fűtését melegvíz készítését. Továbbá azoknak, akik amellett, hogy csökkenteni szeretnék energia számláik végösszegét, a környezet megóvása is fontos szempont. Akik legalább részben függetleníteni szeretnék magukat a kiszámíthatatlan gázáraktól.
  • Megéri-e napkollektort alkalmazni?

A napkollektor energiát termel. Nagyobb környezetvédelmi kultúrával rendelkező országokban, mint pl Ausztria, Németország vagy Görögország fel sem merül ez a kérdés. Hiszen a napkollektor megtérülése magától értetődő. Az elmúlt 12 évben az éves átlagos energia árnövekedés, 18 % ebből 1995 évre vetített  áremelkedés 817 %. Ha valakinek ennél jobb befektetési ötlete van, - kérem - keressen fel, mert minket is érdekel. Más kérdés persze, hogy akkor járunk a legjobban, ha az energiatermelő berendezésünket a legkedvezőbb feltételekkel tudjuk megvásárolni, röviden a legjobb ár/teljesítmény szerint választunk. Ebben a kérdésben segítünk tájékozódni az alábbi összehasonlító grafikonokkal. A Pannon Solar Kft első telepített rendszerének ára- 1996-ban- 500.000 Ft volt. Ez a rendszer jelenleg évente 480.000 Ft megtakarítást termel.

A napkollektor optimális választása persze nem minden. A fűtési energia csökkentésének a napkollekotorok alkalmazásán túl is sok lehetősége van kívűl is, hiszen az egész berendezést és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást is meg kell vizsgálnunk. 
 

Ajánlatot kérek

 
Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia

Pannon solar - referencia